str. Mihai Eminescu, nr.10, Tancabesti, Ilfov, Romania

Ozonoterapia

Medicina internă modernă

Ozonoterapia este o metodă de tratament inovatoare, inclusă în grupul așa numitelor “terapii celulare”, alături de PRP – Therapy (terapia cu plasmă îmbogățită în trombocite și injectarea de celule stem). Folosește un amestec de gaz medicinal compus din oxigen pur (de uz medical) și ozon în concentrații standardizate, în funcție de afecțiunea tratată.

Ozonul ajuns în organism pe căile de administrare acceptate (subcutanat, intramuscular, paravertebral, intradiscal, intraarticular, prin autohemoterapie sau prin insuflație rectală), produce o stimulare a mecanismelor celulare antioxidante, responsabile de protecția față de boli (degenerative, inflamatorii, infecțioase), fiind o terapie adjuvantă/complementară altor terapii, într-o plajă largă de patologii.

Indicațiile “clasice” pentru ozonoterapie sunt:

  • Diabetul zaharat, mai ales complicațiile legate de arteriopatia diabetică;
  • Bolile inflamatorii cronice, reumatismul inflamator – în ortopedie și reumatologie;
  • Hepatitele cronice, Herpes Zoster;
  • Afecțiuni intestinale cronice;
  • Ca terapie complementară în sindromul de oboseală cronică, astenie, medicina geriatrică (medicina persoanei vârstnice);
  • Terapie STRICT complementară în oncologie.

Cele două cabinete din clinică destinate terapiei celulare sunt dotate cu instalație de furnizare a oxigenului medical (pur) și generatoare de ozon de ultimă generație, ce permit obținerea de concentrații fin ajustate, în funcție de patologia fiecărui pacient, având totodată și sistemul de neutralizare a ozonului nefolosit pentru protecția atât a pacienților, cât și a personalului medical.

În cadrul cabinetelor de ozonoterapie, procedăm inițial la o evaluare completă a pacientului în vederea stabilirii unui diagnostic de acuratețe și a unei scheme terapeutice complexe, în folosul recuperării mai rapide a pacienților noștri.