OXXYGENE HOSPITAL, Otopeni, str. Petre Ispirescu nr. 16

Terapia alternativă / complementară în cancer

Medicina internă modernă

Omul are dreptul inaienabil de a alege în viață ceea ce consideră că este bine pentru el.
Dar lângă acest drept incontestabil, trebuie impusă o regulă: alege informat.

Unii dintre pacienții diagnosticați cu cancer doresc să apeleze nu numai la terapiile alopate, dar și la cele oferite de Medicina Alternativă. Dar folosirea Medicinei Alternative în necunoștință de cauză, în absența unei evaluări medicale și a unor indicații în acest sens, doar din dorința de a face ceva în plus duce, cel mai adesea, la lipsa rezultatelor sperate.

Nu întotdeauna mai mult înseamnă mai bun!

Pentru a iniția un tratament alternativ sau complementar în cancer, este nevoie de o evaluare completă a pacientului ce privește atât stadiul bolii cât și stadiul tratamentelor parcurse până la acel moment. Abia apoi se stabilește o conduită terapeutică de urmat ce vizează atât dieta, stilul de viață, cât și folosirea terapiilor suportive și a terapiei celulare. Trebuie, de asemenea, știut că boala canceroasă, odată intrată în remisiune, necesită, în continuare, menținerea unei terapii remisive, evident adaptată, sub toate aspectele, acestui stadiu.

Dacă doriți să apelați la terapiile complementare sau alternative pentru un pacient diagnosticat cu cancer, vă așteptăm la clinică cu toată documentația medicală și vom stabilii conduita terapeutică adecvată fiecărui pacient în parte.

Mai bun însemnă mai mult!