OXXYGENE HOSPITAL, Otopeni, str. Petre Ispirescu nr. 16

5 Sfaturi pentru a preveni creșterea în greutate în sezonul rece

Medicina internă modernă

5 Sfaturi pentru a preveni creșterea în greutate în sezonul rece

5 Sfaturi pentru a preveni creșterea în greutate în sezonul rece
  1. Nu vă leneviți! Mențineți sau inițiați activitate fizică regulată. Daca nu sunteți obișnuiți ai sălilor de sport, puteți încerca  mersul pe bicicletă, mersul pe jos în ritm alert sau un program de gimnastică efectuat acasă, eventual urmăriți la TV emisiunea preferată pedalând pe bicicletă. Rămâneți activi! Puteți să faceți “găști” pentru a merge la o ședință de Pilates Refformer, pentru doamne sau un pic de sală, pentru domni. Este mai distractiv.
  2. Nu treceți la “dieta de iarnă”! Consumați, ca excepții, alimente consistente, nu lungiți timpul în fața televizorului consumând crănțănele. Continuați să mâncați salate, fructe proaspete și, mai ales, nu uitați de murăturile la saramură sau varza murată, pentru aportul zilnic de probiotice atât de necesare pentru susținerea imunității pe timpul iernii.
  3. Consumați după fiecare masă o ceașcă de kefir sau iaurt pentru a ameliora digestia prin aportul de fermenți din aceste alimente.
  4. Hidratați-vă corect! Frigul induce deshidratare și, uneori, senzația de foame ce apare la ore nepotrivite pentru masă sau gustare trece la ingestia unui pahar cu apă!!!
  5. Creșteți cantitatea de condimente iuți folosite în mâncare – sunt alimente calde care va conferă confort termic intern pe timp rece și cresc, de asemenea, rata metabolismului, favorizând arderile.