OXXYGENE HOSPITAL, Otopeni, str. Petre Ispirescu nr. 16

Doar analizele nu sunt suficiente.
Ansamblul contează!

Contactează-ne pentru un diagnostic complet al stării tale de sănătate.

O zi in Departamentul de Medicina Interna al OHT Medical Center.

OHT Medical Center este o clinică modernă, specializată în Recuperare Medicală Integrativă Avansată, cu o abordare holistică și terapii personalizate pentru o plajă largă de patologii.

O prezentare succintă a activităților curente care se desfășoară în clinica noastă.


Vizionare plăcută!

Ce vă oferim

Soluții pentru problemele dumneavoastră!

Medicina internă

Medicină internă

Medicina Internă este specialitatea medicală care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratamentul bolilor de organ. Medicii interniști sunt calificați în gestionarea pacienților care au procese de boală nediferențiate, diagnostic incert sau multisistem.

Nutriție și stil de viață

Nutriție și stil de viață

Cei mai multi dintre pacientii afectați de obezitate realizează problemă și încearcă diferite moduri de soluționare, de obicei diete, care unele pot fi năstrusnice, altele greu de urmat în condițiile lipsei de timp ce ne afectează pe toți, iar altele, de-a dreptul periculoase.

Ecografie amdominală

Ecografie abdominală și tiroidiană

Screening, diagnostică, control în patologii definite. Reprezintă o explorare imagistică non-invazivă și non-iradiantă, ce oferă informații referitoare la structura normală sau patologică a organelor interne abdominale. Este utilă atât în diagnosticarea și urmărirea anumitor afecțiuni, cât și ca metodă de screening. Este indispensabilă în evaluarea stării de sănătate a fiecărui pacient.

Spirometrie

Spirometrie

Evaluare diagnostică, control post terapeutic.
Spirometria reprezintă o evaluare funcțională respiratorie utilă atît în diagnosticul inițial al unor afecțiuni bronho-pulmonare, cât și în urmărirea acestora sub tratamentele aplicate și în evaluarea eficienței diferitelor tratamente.

EKG

EKG

Explorare de sine-stătătoare, la cerere sau în cadrul consultației.
Electrocardiograma (EKG, ECG) este o investigație non-invazivă și nedureroasă care măsoară activitatea electrică a inimii. Reprezintă o etapă obligatorie în evaluarea globală a starii de sănătate dar se efectuează și în situații predictibile pentru o boală cardiacă (palpitații, stări de sufocare, oboseală nejustificată la efort, dureri în piept).

Medicina internă

Oxigenoterapia hiperbară

Oxigenoterapia hiperbara (HBOT) reprezinta o procedura prin care respiram oxigen pur (100%) intr-o camera special creata, ce permite cresterea presiunii peste valorile presiunii atmosferice realizand, in acest mod, o hiperoxigenare globala a tuturor tesuturilor si organelor, cu efect direct pe stimularea mecanismelor proprii, naturale de vindecare. HBOT este considerata o terapie sigura si in general bine tolerata.

Medicina internă

Wellness

Starea de bine sau ceea ce acum numim wellness reprezintă un concept integrativ care înseamnă mai mult decât absența bolii sau a unei infirmități. Reprezintă o însușire activă a fiecărei persoane a unor conduite privind stilul de viață pe care îl urmează, alegerile pe care le face, activitățile pe care le efectuează, toate acestea conducând la o stare de sănătate globală, fizică, psihică și emoțională.

Medicina internă

Recuperarea Post-COVID

Sechelele produse de infecția cu virusul SARS-Cov-2, prin complexitatea simptomatologiei, prin afectarea funcționalității cotidiene și, implicit, a calității vieții, reprezintă o adevărată provocare pentru medicul care își propune să recupereze acești pacienți.
Clinică noastră și-a asumat această misiune, personal fiind permanent preocupată de identificarea celor mai eficiente mijloace de tratament, preocupare concretizată în elaborarea de protocoale terapeutice complexe ce includ terapii de avangardă și a căror aplicare este posibilă grație dotării tehnice de top.

Medicina internă

Ozonoterapia

Ozonoterapia este o terapie complementară din ce în ce mai utilizată în practica medicală datorită numeroaselor studii științifice care i-au dovedit eficienta într-o plajă largă de patologii și reprezintă administrarea pe diverse căi, în scop terapeutic, a unui amestec de oxigen medicinal pur și ozon în concentrații standardizate. Este o terapie veche de peste 100 ani iar unele dintre indicațiile moderne ale ozonoterapiei datează de aproximativ 50 ani. Ozonoterapia este considerată una dintre cele mai puternice terapii disponibile la ora actuală, cu efecte dovedite, deloc de neglijat și sigure și cu reacții adverse minime și previzibile. 

Doctor Elena Păcuraru a fost în direct la Medika.TV – interviu despre Ozonoterapie

Ozonoterapia creează celule noi și sănătoase, regenează organe și tesuturi, ameliorează durerea, are efect antiinflamator și distruge virusuri. Cine poate beneficia de această terapie și ce presupune aflăm de la dr. Elena Păcuraru, medic primar de medicină internă.

Recuperarea Post COVID19 – interviu la Medika.TV

Știați că simptomele Covid pot persista uneori luni de zile? Virusul poate deteriora plămânii, inima și creierul, ceea ce crește riscul unor probleme de sănătate, pe termen lung. Ce analize sunt necesare și ce presupune recuperarea post Covid, aflăm de la dr. Elena Păcuraru, medic primar de medicină internă.

Interviu pentru revista Galenus

Realizat de Sorina Iuliana Lazăr

https://www.revistagalenus.ro/interviuri/interviu-dr-elena-pacuraru/

Dr. Elena Păcuraru, director medical al clinicii OHT Medical Center, este medic primar medicină internă și are competență în ecografia generală. Se implică activ în procesul de vindecare și consideră că, de multe ori, cauza unei afecțiuni nu este una organică, ci psiho-emoțională. Tocmai de aceea, încearcă să construiască o relație deschisă cu fiecare pacient. Doamna doctor atrage atenția asupra faptului că nu seniorii reprezintă cea mai vulnerabilă categorie de pacienți, ci persoanele de vârstă medie.

Citește interviul

Interviu în Jurnalul de Ilfov

Realizat de Ioana Chircu

http://jurnaluldeilfov.ro/singura-clinica-din-bucuresti-ilfov-in-care-pacientii-beneficiaza-de-terapii-de-recuperare-la-standarde-occidentale/

⬤ Obezii, cardiovascularii și toți cei care au trecut prin infecția cu noul coronavirus sunt tratați aici, printr-o ­asociere de terapii clasice și complementare printre care oxigenoterapia hiperbară și terapia cu oxigen-ozon
⬤ Terapiile se asociază în funcție de nevoile pacientului și se aplică după protocoale standardizate la nivel internațional
⬤ Noile terapii folosesc elemente naturale care nu au reacții adverse atunci când indicațiile medicale sunt corect stabilite

Citește interviul

De ce fără fast-food?

Fără fast-food, mâncare procesată industrial, gata preparată, mezeluri din comerț, sosuri, dressing-uri gata preparate. Un mesaj des întâlnit în toate recomandările de alimentație sănătoasă sau în programele de scădere ponderală.

Citește mai mult

DESPRE OBEZITATE.
DOAR O PROBLEMĂ DE ESTETICĂ?

Obezitatea a devenit o reală problemă de sănătate publică în toate societățile dezvoltate, din cauza modificării dramatice a stilului de viață ce pune la dispozitie alimente din abundența și favorizează, prin tehnologizare, sedentarismul extrem, atât la serviciu cât și acasă.

Citește mai mult

IDEI PENTRU DIETĂ

Altă dietă? Nu, numai idei, sugestii, principii și reguli după care vă puteți construi singuri dieta care vi se potrivește.

Citește mai mult
Iubim Blog-ul

Ultimele articole de pe Blog

Recuperarea oncologică

Recuperarea oncologică

DESPRE CANCER Cancerul sau tumora maligna reprezintă o acumulare progresiva de celule anormale într-un țesut sau organ, caracterizat prin creștere rapida și invazie locala (în țesutul/organul gazda) și la distanta,[…]

Read more

Oxigenarea hiperbară în neurologie

Oxigenoterapia hiperbara (HBOT) reprezintă o procedură prin care respirăm oxigen pur (100%) într-o cameră special creată, ce permite creșterea presiunii peste valorile presiunii atmosferice realizând, în acest mod, o hiperoxigenare globală a tuturor țesuturilor și organelor, cu efect direct pe stimularea mecanismelor proprii, naturale de vindecare și, implicit, determinând ameliorarea funcționalității lor.

Read more
Visceral Fat

Grăsimea abdominală sau viscerală

Se știa, până nu demult, că obezitatea în general reprezintă un factor de risc pentru foarte multe dintre bolile degenerative. Studiile ultimilor ani au descoperit că nu toată masă adipoasă conferă același risc pentru îmbolnăvire. Zona periculoasă este reprezentată de grăsimea abdominală, așa numită centură de grăsime, care este formată din grăsimea subcutanata, benefică pentru organism dacă nu este excedentară și grăsimea viscerală, cea care este dispusă în jurul organelor noastre intraabdominale.

Read more
Pancreatita cronică

Pancreatita acută

Pancreatită acută reprezintă o inflamație acută a pancreasului care se poate asocia, în formele medii/severe cu reacție inflamatorie locală și/sau sistemică. Incidența acestei boli este în creștere, egală pentru femei și bărbați, estimată pentru Europa, SUA și Japonia între 13 – 45 cazuri/100 000 persoane, dar variațiile mari de incidența sunt date și de prevalența, în anumite grupuri populaționale a factorilor de risc (consumul de băuturi alcoolice, diabetul zaharat, obezitatea etc).

Read more
Carbonic-Anhydrase-IX-CA9-Antibody

ȘTIAȚI CĂ…

Cercetătorii de la University of British Columbia au descoperit o proteină care în condiții de hipoxie (scăderea concentrației de oxigen în organism) permite celulelor canceroase să își prelungească durata de viață și să se răspândească, formând metastaze.

Read more
poliartrita reumatoida

Terapii moderne în poliartrita reumatoidală

Poliartrită reumatoidă este o boală 
autoimună caracterizată prin 
inflamație articulară severă care, uzual, cuprinde simultan mai multe 
articulații și care evoluează cu sinovită, distructia cartilajului articular, eroziuni osoase ale suprafețelor articulare
și, în final, deformare articulară 
severă însoțită de impotenței funcțională semnificativă. 

Read more
Accidenul vascular cerebral

Recuperarea tardivă în accidentul vascular cerebral

Accidentul vascular cerebral (AVC), fie ischemic sau hemoragic, lasă în urmă, cel mai adesea, sechele atât în planul motricității cât și în cel al funcțiilor neurocognitive (afectând mai ales vorbirea și memoria).

Read more
hyperbaric-oxygen-therapy

Oxigenoterapia hiperbară

“A da mai mult oxigen nu este medicină alternativă – este știință și bun simț. Nu există nici un substitut pentru oxigen.” – Profesor Philip B. James MB ChB. PhD. DIH. FFOM

Read more
Constipația

De ce apare constipația?

Constipația reprezintă unul dintre cele mai frecvente motive ce determină adresarea către serviciile de gastroenterologie. Afectează aproximativ 35% din populație, uneori cu impact negativ semnificativ în ceea ce privește calitatea vieții.

Read more

Contactează-ne